Friday, 24 October 2008

seronoknya lahir bulan 2...


rasa nak post pasal org yg lahir bulan dua...hehe=]
sedikit sebanyak rahsia di sebalik bulan kelahiran-FEBRUARY-
menurut dr fadhilah kamsah lah...

Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar(selalu di "state" o k.basit)
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam( boleh percaya ker?=])
* Pemalu dan rendah diri
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat(macam kena percaya...ada cth dpn mata)
* Tidak suka dikongkong(setuju 100%)
* Mudah memberontak apabila dikongkong(setuju 200%)
* Suka kegiatan yang lasak(maybe)
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif(no komen...)
* Mudah mempamerkan marahnya(sangaaaat,,,.)
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni(x semua cthnya fana n sofi..)
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul(alamak...)
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros(hehe...=])
* Belajar untuk mempamerkan emosi.

berada dalam lingkungan org bulan dua...hmmm...depa mmg unik(terpaksa lafaz..)

nak kongsi sket ttg sahabat bulan 2(hampir semua kami yg berbulan dua...satu kepala)-sbhgian jer..maner2 namer yg x tersenarai, mintak maaf...yg tersenarai pon, mintak maaf...(k.basit mesti marah giler kalau baca post ni...harap2 dia x tau)

sofi~orgnya kecik jer tapi kuat bekerja,suruh aper pon, mesti setel

fana~krisis identiti...jap cakap slang kedah, jap slang perak...tapi banyak slang "ki il"

kak basit~peminat no 1 khairyl jamaludin...pecah rahsia-Hhe;]

kaklin~orgnya sentiasa positif,kalau bercakap tangan mesti ada gaya

hazirah~kalau bercakap x berenti..senyap time tidur n sakit gg jer..(menurut housematenya)


persamaan kami=suker naik moto laju2,minum slurp kat 7 eleven,makan kat kedai sufiah,buat kerja last minute..(kecuali kaklin)...

ape2pon, bahagia banget dikelilingi org2 bulan 2..(x bermakna bulan laen x best..)

~bahirah-jangan jeles..


Read more...

Monday, 6 October 2008

Hari RAYA ...PilihanRAYA kampus


Rasanya belum terlambat lagi untuk diri ini mengucapkan Selamat Hari Raya AidilFitri kepada semua. hmm...dah lamer rasanya tak mencoret sesuatu di blog ni..ntah kenapa..nak kata sibuk, adalah skit2. tapi itu bukan alasan utamanya..Pagi ni, tetiba plak rasa gatal tangan nak mencoret sesuatu. Sementara tunggu pagi..sebenarnya aku baru sampai dari kg pukul 3 tadi. pening rasanya kepala. kalau ikutkan hati, nak tidur terus je sesampai tadi tapi bimbang plak terlepas subuh. alang-alang dah lewat, baik tunggu subuh terus..karang baru tido. Nasek baek kuliah esok lewat..perjalanan yang sepatutnya 8 jam "terpanjang" menjadi 13 jam...pening2. penat tengok jam sepanjang jalan dari ganung ke kl...jalan jam teruk start dari kuala krai lagi. kat bentong, lagilah teruk. highway yang luas tu pon bleh jam..tulah padahnya x beli tiket awal2. last2 family kene hantar...ukur jalanlah aku sepanjang perjalanan..
sambil2 tunggu subuh tu, cuba2lah baca emel yg dah lamer x buka..try jugak buka blog2 orang2 yg selalu dibuka. tapi, kebanyakannya, xde post baru..ingatkan lamer x buka, ada juga bahan atau info terbaru..kenapa yer?
Terfikir di kepala...maybe ini jawapannya:
~masih dalam mood rayer...x sempat berblog
~sibuk bilang duit rayer.
~sibuk susun jadual ke rumah terbuka.
~or...maybe sibuk dgn persiapan HARI RAYA yg SATU LAGI?????-bakal tiba-



Read more...

e.d

"dan demi nafas yang Kau hembuskan dalam dada, ku berjanji utk menjadi yang terbaik"

"maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu,dalam dada ku harap hanya diriMu yang bertakhta"

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP